Geavanceerde navigatiesoftware voor MF Shipping group

Veilig navigeren: het belang van betrouwbare informatie

Stille wateren, diepe gronden. Zo luidt het spreekwoord, maar er komen veel meer variabelen kijken bij veilig vervoer van vracht over water: snelheid, massa, zoutconcentratie en getijde hebben allemaal invloed op de ligging van een schip.

Als schipper heb je dus graag meer zekerheid over wat er zich onder het wateroppervlakte afspeelt. Je bent immers verantwoordelijk voor het welzijn van je bemanning, maar ook voor de staat van het schip.

Slimme technologie voor schippers

Zonder nauwkeurige informatie loopt een schip het risico op enig moment de bodem of juist een brug te raken. Daarom ontwikkelden wij in opdracht van MF Shipping Group een tool waarmee de schipper op basis van haar invoer kan zien of de mogelijkheid bestaat dat een schip contact maakt met de bodem.

Veilig varen door geavanceerde risicoanalyse

De tool doet dit op basis van vooraf verzamelde parameters en bekijkt per zone of in het meest negatieve geval er risico op aanvaring bestaat. Als blijkt dat dit risico bestaat kan een complexer model worden ingezet om te onderzoeken onder welke snelheid en op welk tijdstip er wél veilig door een bepaalde zone gevaren kan worden.

De tool doet het zware rekenwerk, de schipper ziet simpelweg per zone of het licht op groen staat. Het is slechts één voorbeeld van de veelzijdigheid in toepassingen die we met creativiteit en kunde kunnen realiseren!

Laten we samen innoveren!

Heb je een project in gedachte of wil je meer weten over onze diensten? We horen graag van je.