Fruit op tijd bij de klant met Van Ooijen Citrus

Optimaliseren van versheid

Hoe kan een software tool bijdragen aan de versheid van fruit? Van Ooijen Citrus staat dagelijks voor de uitdaging om fruit van over de hele wereld vers in de supermarkten te krijgen. De consument is kritisch, het product kwetsbaar en de logistiek complex; een kleine vertraging in het proces heeft bijna altijd grote gevolgen.

Eerder anticiperen op orders

Studio Maui ontwikkelde een tool waardoor medewerkers in één opslag inzage hebben in de voorraad en de beschikbaarheid van hun producten. Een noodzaak wanneer zoveel data verwerkt moeten worden.

Van Ooijen Citrus kan dankzij deze tool een complexere bedrijfsvoering inrichten, waarmee ze kunnen anticiperen op orders en fruit sneller op locatie krijgen. Het proces wordt transparant en de magazijnmedewerker kan orde scheppen in de duizenden containers en kratten die hem continu passeren.

Direct van boomgaard naar supermarkt

Het is nu zelfs mogelijk het fruit te verkopen nog voordat het in het magazijn is. Het fruit is hierdoor eerder bij de klant en dus veel verser. Doordat het fruit minder lang in het magazijn is, is er extra capaciteit vrijgekomen waardoor Van Ooijen Citrus door heeft kunnen groeien zonder investeringen te maken in de bestaande infrastructuur.

Complexe bedrijfsvoering, simpeler dan voorheen!

Laten we samen innoveren!

Heb je een project in gedachte of wil je meer weten over onze diensten? We horen graag van je.